Met het maken van deze wereldreis op de fiets, willen wij aandacht vragen voor de moeilijke omstandigheden waarin veel kinderen in deze wereld opgroeien. Op reis worden we hiermee direct geconfronteerd. Wij willen door middel van foto’s en verhalen aan jullie de wereld laten zien door de ogen van deze kinderen, vooral omdat de westerse samenleving hier zo immens ver van verwijderd is.

 

Maar wij willen meer dan alleen analyseren en attenderen. Via Sabine Molemans, die als Belgische al jarenlang leeft, woont en werkt in Nepal, zijn wij in contact gekomen met een Nepalese basisschool in het dorp Sarangkot. De Amar Jyoti basisschool ligt net onder de top van een heuvel bij Sarangkot. Vanuit de heuvels komen kinderen naar deze school toe, maar omdat het in Nepal niet verplicht is om naar school te gaan, komen niet alle kinderen iedere dag naar de Amar Jyoti school. Voor de 180 kinderen die ingeschreven zijn op school, zijn zowel niet voldoende klaslokalen als leerkrachten. De overheid die verantwoordelijk is voor deze school, heeft niet de middelen om de situatie te verbeteren.

 

Wij vinden dat de kinderen van de Amar Jyoti basisschool recht hebben op een goede toekomst. Omdat onderwijs de basis is voor een succesvolle toekomst, brengen wij de financiële middelen bij elkaar om twee klaslokalen en ruimte voor een bibliotheek bij te bouwen. Als het lukt, heeft iedere klas een eigen lokaal.

 

Wil jij de school in Nepal ondersteunen? Als je 50 euro overmaakt naar de bankrekening van de Belgisch/Nepalese stichting Quality of Life Nepal ben je voor een jaar geabonneerd op de ’Cycle The Planet ansichtkaarten actie’. Zes keer per jaar sturen wij je dan een kaartje van ergens op de wereld, waar wij op dat moment zijn.

 

Sabine Molemans is onze contactpersoon in Nepal. Haar Nepalese echtgenoot Ram Chandra Sharma heeft Quality of Life Nepal opgericht. Wij zorgen er samen met de stichting voor dat er geen donaties blijven hangen tussen de persoon die geeft en de school die ontvangt. Met Quality of Life Nepal en ons team in Nederland, dat bestaat uit Fleur Prompers, Emil Moller en Olivia van de Koppel, doen we ons uiterste best om ons doel te bereiken.

 

Help samen met ons de kinderen in de bergen van Nepal, door je op te geven via een e-mail (project@cycletheplanet.com). Afhankelijk van onze toegang tot het internet laten wij zo snel mogelijk weten hoe het verder gaat. Wij zijn nog op zoek naar een bedrijf die de kosten voor de verzending van de kaarten op zich wil nemen, maar voor nu financieren wij de portokosten zelf.

 

Doneer voor ons project en ontvang ansichtkaarten, deel een abonnement met iemand anders en geef ons twee adressen door om naar iedere drie kaartjes te sturen of doe je vrienden een bijzonder abonnement cadeau!

 

 

Nieuws op 19 December: Project Nepal on the Roll